Thomas Stadven Nybo har gått opp til fagprøven

Thomas Stadven Nybo har vært mekanikerlærling på Kjeller siden 2022. Nå har han fullført fagprøven som industrimekaniker og det til topp karakter. 7.6.2024
 

-Prøven besto av tre oppgaver: Jeg skulle dreie en aksling, slå gjenger på den og frese kilespor. Dette var nok den vanskeligste oppgaven, da jeg ikke har gjort så mye av det tidligere. Så skulle jeg sveise, og jeg lagde da et BIM-stativ til bruk for byggeplass-PC’er. Til slutt skulle jeg totaloverhale en lensepumpe. I tillegg til å gjøre alle disse praktiske oppgavene, skulle alt dokumenteres, så det ble ni intense og slitsomme dager, forteller Thomas, som nå kan puste lettet ut.

Fra lærling via pappaperm til fast stilling

Det å ta fagbrev var viktig for Thomas: -Fagbrevet viser at jeg har oppnådd noe - jeg har ingen planer om å forlate UCO, men det er en trygghet å vite at jeg har bevis på den kompetansen jeg besitter, sier han. I dag er han på uteserviceteamet og drar ut til kundene dersom det oppstår problemer med maskinene. Utover det har han ansvaret for pumpene på verkstedet. - Jeg trives godt i UCO, både med arbeidsoppgavene, kollegene og kundekontakten og med et fagbrev i lomma og mer erfaring, håper jeg å kunne klatre litt og på sikt få lederansvar, sier den ambisiøse industrimekanikeren.

Thomas skal nå bryne seg på helt andre oppgaver i en femtenukers periode, da han nylig gikk ut i pappapermisjon. Deretter venter fast jobb på verkstedet på Kjeller.


Ikke overrasket over Thomas’ prestasjoner

Asle Muren, fagansvarlig ved opplæringskontoret ved mekaniske fag, var Thomas’ lærer på skolen og har også fulgt opp Thomas i lærlingperioden. Han forteller at Thomas alltid har jobbet strukturert og godt. -Han er rett og slett god på det meste. Han er sterk faglig, har god forståelse for kunden, i tillegg til at han er blid og imøtekommende. Jeg visste at han kom til å gjøre det godt på fagprøven, sier Asle.

Avdelingsleder ved Kjeller Utleie, Tim Andreas Engebakken, føyer seg inn blant gratulantene og gir fadder, Odd Egil Høyesveen, og resten av kollegene på verkstedet, litt av æren for Thomas’ gode presentasjoner: -Jeg er imponert over det Thomas har fått til og jeg er stolt over det teamet han jobber med her på verkstedet. Som fadder har Odd Egil fulgt opp på en god måte og vært en viktig læremester for Thomas. Jeg ønsker Thomas lykke til i pappapermisjonen og ser frem til at han kommer tilbake til oss i september, avslutter Tim.

True